Ven z města

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci Mӧlltal již od této neděle

Lyžování ve středisku Mölltaler Gletscher si můžete užít od zítřejší nedělě / Mölltaler Gletscher
Je to tady! Lyžařská sezóna začíná v neděli 5. listopadu na ledovci Mӧlltaler Gletscher. Jediné ledovcové středisko v rakouských Korutanech přivítá po dvou týdnech příprav první lyžaře. V noci na dnešek připadlo 40 cm nového přírodního sněhu!
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

04. listopadu 2023   |   15:50

Letošní lyžovačka začne již v neděli 5. listopadu. Jediné ledovcové středisko v rakouských Korutanech přivítá po dvou týdnech příprav první lyžaře. V noci a dnes navíc napadlo 40 cm nového přírodního sněhu!

Na začátek sezóny budou mít lyžaři k dispozici ledovcovou sjezdovku Schareck 3 vedoucí z nadmořské výšky 3 122 m do 2 716 m n. m., kterou obsluhuje šestisedačková lanovka Gletscher-Jet. Zasněžovací systém pracuje intenzivně i na dalších sjezdovkách. Jakmile budou připraveny, otevře středisko postupně i sjezdovky 8, 9, 2 a další.



„Počasí ve výšce 2800-3122 m n. m. si s námi trochu pohrává, ale chceme pro lyžaře připravit co nejlepší podmínky. Věříme, že s využitím deponií a toho, co se nám podařilo díky mrazům zasněžit, se nám to podaří. Dobrou zprávou je, že podle předpovědi počasí nás čekají další mrazy a sněžení, které již přišlo i dnes v noci, kdy napadlo 40 cm přírodního sněhu," informoval Max Gottfried, ředitel střediska Mölltaler Gletscher. Středisko bude provozovat komplexní zařízení včetně panoramatické restaurace Eissee (2800 m n. m.).



Lyžování ve středisku Mölltaler Gletscher si můžete užít také s Chytrou sezónkou PREMIUM - k dostání na GOPASS. Kromě lyžování v Mölltaler Gletscher a sesterském středisku Ankogel umožňuje sezónní skipas Chytrá sezónka PREMIUM lyžování až do konce zimní sezóny 2023/24 také v nejlepších střediscích na Slovensku (Jasná, Vysoké Tatry), v České republice (Špindlerův Mlýn, Ještěd) a v Polsku (Szczyrk). Navíc nabízí držitelům 15% slevu v gastro provozech. V předprodeji jsou k dispozici také jednodenní skipasy na celou zimu za ceny již od 35,- €.



Zdroj: TMR.

Další zajímavé články
Reklama