Ven z města

V Trentinu sezona pokračuje za ideálních sněhových podmínek

Sněhová situace v lyžařských střediscích Dolomit je vynikající / Depositphotos
Po velmi příznivém začátku sezóny v lyžařských areálech zajišťuje stálá sněhová nadílka a velmi dobrá příprava sjezdovek skvělé lyžařské podmínky ve všech střediscích.
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

30. ledna 2023   |   12:12

Poté, co vánoční a novoroční svátky proběhly k plné spokojenosti provozovatelů a lyžařů, Trentino s důvěrou vyhlíží pokračování zimní sezóny, která konečně proběhla bez jakýchkoli omezení a začala s dobrými podmínkami ve všech lyžařských oblastech.

Díky bohatým sněhovým srážkám v polovině prosince a skvělé práci provozovatelů lanovek a vleků při přípravě sjezdovek neohrozily teploty nad sezónním průměrem, které byly zaznamenány v posledních týdnech, lyžařské podmínky v dolomitských skiareálech. Na samém začátku týdne, mezi nedělí 8. a pondělím 9. ledna, totiž nová sněhová nadílka zanechala ve vysokých nadmořských výškách další čerstvý sníh, který v trentinských lyžařských střediscích obnovil zimní atmosféru. Další pokles teplot se očekává i v následujících dnech a ohlášeny jsou i další sněhové srážky. To vše tak dále zaručí ty nejlepší lyžařské podmínky v trentinských skiareálech, které jsou v současné době stoprocentně otevřené, co se týče počtu vleků, sjezdovek a spojení.

Lyžařům je k dispozici 800 km sjezdovek, z nichž většina je rozdělena do dvou velkých oblastí: Dolomiti Superski s 350 km sjezdovek v Trentinu a Skirama Dolomiti-Adamello Brenta s téměř 400 km, které obsluhuje 227 rychlých a pohodlných vleků, kde je sníh zajištěn až do konce sezóny sítí zasněžovacích systémů schopných pokrýt více než 90 % všech tratí.

"Sněhová situace v lyžařských střediscích Dolomit je vynikající," prohlásil Andy Varallo, prezident společnosti Superski Dolomiti. Nárůst teplot mezi Vánocemi a Novým rokem - což není v Dolomitech v tomto období nový jev - nevedl k nepřekonatelným problémům. Všechny lanovky v Dolomiti Superski jsou perfektně otevřené a v provozu. Nové sněhové srážky, které přišly v posledních dnech, vytvořily podmínky pro druhou část zimní sezóny s vynikajícími vyhlídkami.

"Pokud dnes můžeme v našich lyžařských areálech zaručit odpovídající podmínky pro uspokojení potřeb našich hostů, je to proto, že jsme v průběhu let vyvinuli řadu investic zaměřených na budoucnost," říká Fabio Sacco, prezident konsorcia Skirama, a dodává: "Vybavili jsme areály kapilárními sítěmi zasněžovacích systémů, vytvořili jsme umělé nádrže, které umožňují urychlit zasněžování, a prozkoumali jsme systémy pro minimalizaci spotřeby vzácných vodních zdrojů. To znamená: současná situace je znamením, že se stejnou prozíravostí musíme přemýšlet o tom, které strategie a iniciativy jsou v příštích letech nejúčinnější, abychom i nadále zaručili horskou turistiku, která je pro zajištění budoucnosti místních obyvatel nezbytná."

Zdroj: Trentino - Fabio Sacco.

Další zajímavé články
Reklama