Dovolená

Užijte si vzácný čas s rodinou na dovolené snů: Bílé bláže, blankytně modrá voda i fascinující podmořský svět - to jsou Maledivy

Maledivy nabízí křišťálově čistou blankytně modrou vodu / Pixabay
Exotika, luxus a podmořský svět – to všechno a ještě více můžete zažít na jedinečných Maledivách. Připravte se na dobrodružství, které spojuje nádherné pláže s prvotřídním ubytováním a fascinujícím podmořským životem. Vládne zde tropické počasí s mírným vánkem a stálými teplotami kolem 30 °C. Díky tomu můžete jet na Maledivy v průběhu celého roku, nejvhodnější období je však od prosince do dubna, kdy je méně srážek a nižší vlhkost.
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

22. června 2024   |   09:00

Maledivy nabízí krásné počasí po celý rok, ale nejlepší období pro návštěvu je od listopadu do března, kdy je suché období s nižší vlhkostí a teplotami kolem 30 stupňů Celsia. Zároveň je to nejideálnější čas pro milovníky šnorchlování a potápění. Moře je krásně průzračné a viditelnost je nejlepší z celého roku.


Ostrovy pro každého

Maafushi – Prozkoumejte místní kulturu: Maafushi nabízí možnost ponořit se do místního života. Objevujte tradiční trhy, ochutnávejte místní kuchyni a poznávejte pohostinnost místních obyvatel.

Thulusdhoo – Mekka surfařů: Toto je ráj pro surfaře. Thulusdhoo je známé svými vlnami, které lákají surfaře z celého světa. Navštivte surfařské dílny a zjistěte, jak jsou vyráběny legendární surfařské prkna.

Biyadhoo – Podmořský ráj: Biyadhoo je ideální pro milovníky šnorchlování. Korály a pestrobarevní mořští tvorové vytvářejí nezapomenutelný podmořský svět. Půjčte si vybavení a vydávejte se na dobrodružství pod hladinu.

Luxusní ubytování

Maledivy jsou známé svými luxusními resorty a bungalovy nad vodou. Zde jsou tři tipy na nezapomenutelné ubytování:

Gili Lankanfushi: Luxusní ubytování nad vodou s soukromým bazénem a nekonečným výhledem na oceán.

Cheval Blanc Randheli: Elegantní a sofistikovaný resort s nadstandardními službami a exkluzivní atmosférou.

Conrad Maldives Rangali Island: Dvě nad vodou umístěné vily spojené skleněným tunelem pod hladinou moře. Romantika a luxus ve spojení s podmořským dobrodružstvím.

Šnorchlování a potápění

Nejlepší šnorchlování na Maledivách lze zažít na ostrovech, které jsou obklopeny korálovými útesy. Nezapomeňte navštívit:

Banana Reef: Oblast s bohatým podmořským životem a fascinujícími korálovými útesy.

Maaya Thila: Potápěčský ráj s možností setkat se s žraloky, rejnoky a různými druhy ryb.

Fushi Kandu: Vhodné pro zkušené potápěče, kde lze potkat velké ryby, jako jsou rejnoci a žraloci.

Vilamendhoo: Luxusní family friendly resort, kde najdete skvělé zázemí pro celou rodinu a nádherný útes téměř kolem celého ostrova. Vilamendhoo Island Resort nabízí ikonické vilky nad vodou i krásné ubytování na pláži přímo u křišťálově čisté vody, ve které plavou nádherně barevné rybky, želvy a další podmořský svět.

Jeden z nejluxusnějších resortů vlastní Čech

Věděli jste, že jeden z nejluxusnějších resortů na Maledivách vlastní Čech? Původně neobydlený ostrov si v roce 2011 pronajal český podnikatel Jiří Šmejc na 50 let. Ostrov přebudoval v luxusní resort nazvaný Velaa Private Island Maldives (česky Soukromý ostrov Velaa Maledivy). V roce 2017 podnikatel Jiří Šmejc prodal čtvrtinový podíl v luxusním hotelovém resortu Velaa Private Island na Maledivách Danielu Křetínskému.

Resort Velaa Private Island se nachází na ostrově v atolu Noonu severně od Malé. Nabízí prvotřídní zázemí, luxusní ubytování, fantastické jídlo, nádhernou modrou lagunu, šnorchlování, skvělou nabídku vodních sportů, spa, a vysokou míru soukromí.

Luxusní soukromé vily disponují vlastním bazénem, službami komorníka a terasou (některé terasy jsou větší a mají výhled na Indický oceán). Vily se samozřejmě liší velikostí a ty největší pojmou až deset hostů. Asi polovina vilek stojí nad vodou. Rodiny s dětmi nejčastěji využívají plážové vily se dvěma ložnicemi a bazénem.

TIP: Párům hledajícím totální ústraní od okolního světa doporučujeme romantickou rezidenci, k níž se dostanete pouze pomocí loďky.

Nejlepší Dovolená Vašeho Života

Maledivy jsou synonymem pro luxusní dovolenou, která kombinuje nádherné pláže s bohatým podmořským životem. Bez ohledu na to, zda hledáte relaxaci, dobrodružství nebo obojí, Maledivy mají co nabídnout. Připravte se na dovolenou snů, která vás zanechá bez dechu. Maledivy jsou skutečným rájem, kde si odpočinete od každodenních starostí a vychutnáte si svůj vzácný čas s rodinou.

Autorský článek

Další zajímavé články
Reklama