Styl & Kultura

Luxusní vánoční dárek cestovatelům. Zájem o něj je enormní

Thajsko patří k nejoblíbenějším zimním destinacím Čechů / Depositphotos
Thajsko, které platí za jednu z nejoblíbenějších destinací jihovýchodní Asie, je teď dostupnější. Cestovní kancelář Čedok nabízí nově přímé spojení z Prahy, létat se bude jednou týdně na letiště provincie Krabi. Trasu obsluhuje polský národní dopravce LOT.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

27. prosince 2022   |   09:45

Až do letošního prosince mezi Prahou a Thajskem neexistoval žádný přímý spoj. Do Bangkoku se obvykle létalo s mezipřistáním na Blízkém východě, tedy v Dubaji či Dauhá, možné byly i přestupy v Mnichově či Istanbulu. Taková cesta trvala kolem 15 hodin i více.

Cesta do Thajska bude nyní mnohem příjemnější a kratší

Teď bude vše mnohem jednodušší. První charterový speciál z Prahy do Thajska vypravila cestovní kancelář Čedok ve spolupráci s polským národním dopravcem LOT 25.12. po poledni. Další odlet je naplánován na neděli 1.1.2023. Cesta z pražského letiště do Krabi trvá na palubě Boeingu 787-9 Dreamliner přibližně 12 hodin. Dva první odlety byly naplánovány na neděli. V ostatních termínech během zimní sezony budou letadla startovat z Prahy do thajského Krabi jednou týdně, každou sobotu večer. První přímý let do Thajska lze sledovat také on-line na Flightradar24.com.

 „Zájem o přímé lety do Thajska překonal naše původní odhady. První odlet na Boží hod jsme v předstihu kompletně vyprodali a další termíny v průběhu celé zimní sezony se zaplňují. Start nového spojení jsme naplánovali právě během vánočních svátků, aby Češi mohli odcestovat ještě na Vánoce a užít si na dovolené i silvestrovské oslavy. Největší poptávku vidíme zatím v únoru a březnu, kdy Češi chtějí odletět přes jarní prázdniny. Pohodlné spojení bez mezipřistání při cestách do Asie na českém trhu dlouho chybělo, proto věříme, že se naší nové exotické destinaci bude dařit,“ uvedl Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Cestující poletí nejmodernějším letadlem

Exkluzivně pro Čedok bude do Thajska létat jednou týdně společnost LOT Polish Airlines s Boeingy 787-9 Dreamliner, které patří k nejmodernějším a nejtišším dálkovým letadlům na trhu. Na palubě nabízí polský národní dopravce sedadla celkem pro 294 cestujících ve třech třídách. V businessu se nachází 24 plně polohovatelných sedadel, 21 míst je v komfortní premium class a 249 sedadel je k dispozici v ekonomické třídě. Cesty ve vyšších třídách s rozšířeným servisem a větším pohodlím si mohou klienti zvolit oproti pravidelným linkám za příplatek.

„Těší mě, že společně s cestovní kanceláří Čedok pokračujeme v rozšiřování nabídky přímých dálkových spojů z Letiště Praha do exotických destinací. Zájem Čechů o tyto destinace stále roste, jsme tedy rádi, že po Madagaskaru nyní přijdou také přímé lety do Thajska, které v příštích měsících doplní oblíbenou Dominikánskou republiku a Zanzibar,“ řekl Jiří Vyskoč, výkonný ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Čedok pokračuje s charterovými lety také do karibské Dominikánské republiky nebo do afrického Zanzibaru, na nichž rovněž využije letadla LOT Polish Airlines. Do ománského Muscatu cestují klienti na palubách Smartwings. Přímo na Štědrý den odletěli také poslední klienti v této sezoně na Madagaskar.

Generální ředitel Čedoku, Stanislav Zeman, novinky v nabídce CK okomentoval následovně: „Po roce navíc naši nabídku exotických destinací rozšiřujeme a během podzimu a zimy z Prahy spustíme již čtyři dálková spojení. Věříme, že po úspěšném zavedení přímých letů do exotiky si klienti oblíbí i naše novinky. Exkluzivně na českém trhu se tak poprvé s Čedokem proletí bez mezipřistání na africký Madagaskar a do provincie Krabi v Thajsku.“

Zdroj: airways.cz.

Další zajímavé články
Reklama