Komerční sdělení

Jak oslavit mezinárodní den dětí

Když se počasí vydaří, piknik je skvělou volbou pro jakoukoliv dětskou oslavu / archiv klienta
Mezinárodní den dětí je den, který bychom měli slavit a vychutnávat si ho s našimi dětmi, a to podle jejich gusta. Zamyslete se tedy, co by vaše děti potěšilo a jak by si užily svůj den, kdyby si mohly vybrat podle svého. My pro vás máme pár tipů, kterými se můžete inspirovat.
Reklama
Reklama

autor  redakce

25. května 2023   |   10:21

1. Jeďte na výlet

Jedním z nejlepších způsobů, jak oslavit Mezinárodní den dětí, je navštívit nějaké zajímavé místo. Třeba takové, kde jste s dětmi ještě nebyli. Nebo naopak to, kde to mají vaše děti rády. Můžete si naplánovat výlet do zoo, na hrad nebo zámek, na stezku korunami stromů nebo vybrat cíl výletu netradičně - třeba zapíchnout poslepu prst do mapy nebo se zeptat dnes tolik populární umělé inteligence.

 2. Připravte si piknik

Když se počasí vydaří, piknik je skvělou volbou pro jakoukoliv dětskou oslavu. Stačí si sbalit nějaké dobré jídlo, pití a deku a vyrazit na louku nebo do parku. Jídlo nemusíte nijak složitě připravovat, nakupte zeleninové pomazánky, oblíbené sušenky a čerstvé pečivo. Nezapomeňte přibalit nějakou zábavu na dlouhou chvíli - frisbee, míč nebo karty. A pro případ změny počasí mějte záložní plán pod střechou.

Tip: Přečtěte si, jak zorganizovat dokonalý piknik a na nic nezapomenout.

3. Hrajte si

Jak jinak oslavit den dětí než hrou? Zapomeňte chvíli na starosti a vraťte se do dětských let. Uspořádejte celý herní den – zahrajte si na schovávanou, fotbal, vybíjenou, přetahovanou s lanem. V případě deště připravte turnaj v deskových a karetních hrách. Nezapomeňte celý den zaznamenávat skóre a pro vítěze připravte sladkou odměnu.

4. Vařte spolu

I příprava jídla může být pro děti zábavnou aktivitou. Můžete si společně připravit domácí pizzu, muffiny, perníčky nebo jinou dobrotu, kterou děti milují. Ujistěte se, že jsou děti zapojeny do celého procesu a dávejte jim možnost zapojit svůj vlastní nápad. Nebude je bavit jen koukat nebo podávat ingredience – nechte je vymýšlet vlastní recepty, zpracovávat těsto, míchat, zdobit.

5. Udělejte něco neobvyklého

Proč nezkusit něco neobvyklého, co byste normálně nedělali? Můžete si například zahrát rodinný paintball, navštívit lezeckou stěnu nebo vyrazit pomáhat na farmu se zvířaty. Určitě se vám podaří najít něco, co budou vaše děti milovat a bude to pro ně zážitek, na který budou vzpomínat.

Tipy na závěr:

  • Zapojte děti do plánování a organizace. Můžete společně vybrat místo, kam se vypravíte, nebo si společně připravit jídlo. Tímto způsobem se stanou součástí oslavy a budou se na ni těšit ještě víc.
  • Mějte vždy “suchou” i “mokrou” variantu.
  • Domluvte se s dalšími rodiči a pozvěte více kamarádů nebo spolužáků.
  • Vždycky myslete i na občerstvení, ať už plánujete jakoukoliv aktivitu.
  • Dobře si akci naplánujte a předem případně zarezervujte místo - den dětí je velmi žádaný termín a populární zážitky, sportoviště nebo dětské koutky bývají rezervované dlouho dopředu.
  • Pořiďte dětem jako dárek drobnosti, nemusíte hned kupovat drahé dárky, abyste jim udělali radost. Potěší i maličkosti. Tip: v dm drogerii nakoupíte vše na oslavu i dárečky pro děti.
Další zajímavé články
Reklama