Komerční sdělení

Luxusní únik: Zažijte netradiční dovolenou v exkluzivních resortech po celém světě

Jakou dovolenou preferujete vy? / Ahmeed Yameen, unsplash.com
Snídaně se žirafami, usínání se žraloky nebo odpoledne strávené v sedle na opravdickém divokém západě. Z každého kontinentu jsme vybrali jeden resort, který nabízí mnohem víc než jen luxusní dovolenou. Povede vaše příští dovolená do jednoho z nich?
Reklama
Reklama

autor  Lucie Wirthová

17. října 2023   |   11:42

Aby si lidé dokázali doopravdy odpočinout, nebojí se vzít si půjčku a investovat do dražších zážitků. V dnešní době se není čemu divit. Při náročném životním tempu je holt potřeba občas zastavit a nechat se hýčkat, případně trochu vypustit adrenalin a vydat se za novými dobrodružstvími a objevovat svět.

Severní Amerika: The Ranch at Rock Creek

Začněme Divokým západem ve Spojených státech. Návštěvníci tohoto luxusního farm resortu si kromě wellnessu uprostřed přírody mohou dopřát také fyzické aktivity jako praví kovbojové či farmáři. K vyzkoušení je například lukostřelba, jízda na koni, střelba z různých zbraní nebo kurzy přežití v přírodě. Vše probíhá v domácím duchu, takže i na dovolené se budete cítit jako doma, jen bez stresu.

Evropa: Kakslauttanen Arctic Resort

Zrelaxovat se dá také uprostřed finské divočiny. Ubytování v moderních iglú z termoskla zajistí výhled na překrásnou auroru borealis po celou noc. Kromě klasického saunování si mohou hosté užít také koupání v ledové vodě nebo jízdu se psím spřežením, a případně i návštěvu Santova domova.

Asie: Conrad Maldives Rangali Island

Jeden z nejluxusnějších a nejzajímavějších zážitků rozhodně nabízí resort Conrad Maldives Rangali Island na Maledivách. Některé apartmány jsou vybudovány přímo pod mořskou hladinou s prosklenými stěnami, takže okolní mořský život můžete pozorovat třeba přímo z postele. Hotel dále nabízí lekce jógy nebo jiné wellness procedury, jak nad hladinou, tak pod hladinou.

Afrika: Giraffe Manor 

Jen chvíli od Nairobi se v Keni nachází hotel, kde s vámi dovolenou stráví velmi netradiční spolubydlící – žirafy Rothschildovy. Ty s hosty běžně snídají či večeří, a dokonce se nechají krmit z ruky. Na jednom místě se tak nachází jak safari, tak odpočinek v podobě příjemného wellnessu a rodinné atmosféry celého místa.

Austrálie a Oceánie: Lizard Island Resort

Nádherná příroda, ekologický resort a spoustu možností k objevování Velkého bariérového útesu. Australský Lizard Island skrývá oázu klidu, kde si můžete odpočinout, ale také objevovat divoké krásy oceánu. Ať už se rozhodnete pro rybaření, šnorchlování, nebo komentované prohlídky, luxusní Lizard Island Resort pro vás bude mít vždy na míru ušitý plán.

Jižní Amerika: Skylodge Adventure Suites

V srdci Peru nedaleko Cuzca se nachází unikátní Skylodge Adventure Suites. Wellness tu sice nenabízí, turisté se však mohou těšit na opravdový adrenalinový zážitek. Postele se totiž nachází v prosklené buňce zavěšené na skále. Host tak usíná s úžasným výhledem na noční nebe a probouzí se s pohledem na vycházející slunce mezi vrcholky okolních hor.

Antarktida: White Desert Antarctica

I na Antarktidu se dá vydat na dovolenou. Není to však nic pro křehotinky. White Desert Antarctica je společnost, která pořádá výpravy Antarktidou s ubytováním v místních táborech. Program je šitý na míru menším skupinkám cestovatelů. Kromě pozorování zvířat v divočině se turisté mohou i potápět nebo navštívit výzkumné stanice.

Další zajímavé články
Reklama