Dovolená

Cestování v září: Tipy, kam vyrazit v těchto dnech za krásným počasím a nezapomenutelnými zážitky

Santorini je jedním z nejromantičtějších ostrovů na světě a známý svými kouzelnými západy slunce. / Depositphotos
Dovolená v září má mnoho výhod. Je to období, kdy se letní horko postupně uklidňuje, což vytváří příjemné klima pro cestování. Turistické destinace nejsou tak přeplněné jako v letních měsících, což znamená méně front a více prostoru pro relaxaci. Navíc ceny ubytování a letenek po ukončení hlavní letní sezóny často klesají, což může ušetřit na nákladech na dovolenou.
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

18. září 2023   |   19:35

Září je ideálním časem pro cestování. Můžete tak trochu uniknout davům turistů a prožít nezapomenutelné dobrodružství. V tomto článku vám představíme několik skvělých destinací pro zářijový výlet.

1. Dubrovník, Chorvatsko

Dubrovník, známý také jako "Perla Jadranu", je kouzelné město na pobřeží Jaderského moře. V září zde panuje příjemné počasí a moře je stále teplé, což je ideální pro relaxaci na pláži. Můžete prozkoumávat krásné historické uličky města, ochutnávat místní kulinářské speciality a obdivovat úchvatné výhledy z hradeb Dubrovníku.

Září je ideálním časem na návštěvu Dubrovníku, protože počasí je stále teplé, a tak je možné si užít pláže a procházky historickým městem, ale už bez velkých letních davů turistů.

2. Santorini, Řecko

Santorini je ostrov známý svými kouzelnými bílými domy s modrými střechami, nádhernými výhledy a nezapomenutelnými západy slunce. Santorini je jedním z nejromantičtějších ostrovů na světě.

V září zde panuje klidnější atmosféra a teploty jsou stále příjemné. Letní sezóna se nachází ve svém závěru, což znamená, že na ostrově bývá méně turistů. Můžete si užít pláže, výlety na vinice a ochutnávat tradiční řeckou kuchyni. Navštivte města Oia a Fira a nechte se očarovat jejich kouzlem.

3. Jižní Island, Nový Zéland

Pro ty, kteří touží po dobrodružství a přírodě, je Jižní Island v Novém Zélandu skvělou volbou.

Září je tamní jarní období, kdy se příroda probouzí k životu a můžete si užít nádherné scenérie, fjordy a pláže bez většího davu turistů. Můžete se vydat na trekking po národních parcích Fiordland nebo Abel Tasman a objevovat nádherné scenérie.

4. Montreal, Kanada

Montreal v Kanadě je v září obklopený pestrou paletou podzimních barev a nabízí nádhernou atmosféru s barevnými listy a kulturními akcemi. Můžete si užít procházky krásnými parky, jako je Mont Royal, a ochutnávat tradiční kanadské pokrmy. Montreal je také známý svými kulturními událostmi a festivaly, které se v září konají.

5. Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires je známé svým tancem tanga, bohatou kulturou a výtečnou kuchyní. V září je zde jarní období a počasí je příjemné. Můžete se zúčastnit tanečních lekcí tanga, ochutnávat argentinské hovězí steaky a prozkoumávat krásné čtvrti města, jako je La Boca a Palermo.

Další zajímavé články
Reklama