Styl & Kultura

Nejkrásnější podívaná světa. Děje se každý den, přesto nikdy neomrzí

Pohled, který dostane do kolen nejen romantiky / Depositphotos
Kdo by nemiloval východ či západ slunce? Opakuje se každý den a dostane i ty, kteří o sobě tvrdí, že nejsou romantici. Jde totiž o neopakovatelnou podívanou. Každý, kdo se stane svědkem tohoto magického úkazu, na nějakou dobu doslova zjihne.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

10. listopadu 2022   |   06:16

Přesto, že se tak děje každý den, je to ve výsledku něco neopakovatelného. Vše se zbarví do oranžova, obloha i mraky mění barvu do zlatova, i zvířata ztichnou jakoby, si uvědomovala ten zázrak, který příroda vytvořila. Pokud se chcete pokochat, vybrali jsme pro vás několik exotických koutů světa, kde slunce vychází i zapadá často ještě s větší grácií.

Východ slunce nad Machu Picchu

Jedna z nejznámějších památek světa přitahuje nebývalé množství turistů a není se čemu divit. Prožít východ slunce nad inckým skalním městem situovaným v téměř dvou a půl tisících metrech nad mořem je nepopsatelný zážitek.

Příroda umí vykouzlit doslova zázraky

Peruánské Machu Picchu je prý nejkrásnější při východu a západu slunce. Proto se k těmto nejznámějším ruinám Jižní Ameriky vydáváme ještě během tmy. Pod vámi se vlní tajuplná řeka Urubamba, někde za těmito kopci začíná Amazonský prales, v dáli na druhé straně se tyčí zasněžené Andy. Abyste však zachytili tuto krásu, musíte si opravdu přivstat.

Západ slunce nad Angkor Watem

Chrámy v Angkoru jsou jednou z nejdůležitějších kulturních památek v Jihovýchodní Asii. Angkor byl jedním z největších měst na světě v době vrcholu khmérské civilizace. Od roku 1992 je Angkor Wat zapsán na seznam světového dědictví UNESCO.

Zastavte se po celodenním poznávání angkorských chrámů opět u toho hlavního, kde jste začínali svůj den a počkejte si na sytě oranžové zapadající slunce za věže chrámu, které ještě znásobí jeho krásu a jedinečnost. Den plný dechberoucích pohledů na bývalé hlavní město nekončí. 

Madagaskar západ slunce

Pokud hledáte něco opravdu výjimečného, vydejte se na Madagaskar. Místo, které si na Madagaskaru nesmíte nechat ujít, je oblast v okolí města Morondava – země baobabů. Tyto statné stromy s mohutným kmenem plným vody, které se do koruny rozvětvují až u vrcholku, vypadají jako z jiného světa. Sedm z osmi druhů, které rostou na planetě, pochází z Madagaskaru, z toho šest jich roste jedině tam. Když se slunce dotýká obzoru, baobaby jakoby, ještě více křičeli svou krásou a připomínali výjev z jiného světa. Sedíte, sledujete hru světla a máte husí kůži.

Torres del Paine

Jedno z nejfotogeničtějších pohoří světa, Torres del Paine nacházejícího se v chilské Patagonii je úžasným místem na focení. Není problém zde vyfotit stovky záběrů. Na pláni běhají alpaky, pumy a túra k samotným věžím Torres del Paine je nádherná. 

Africké západy slunce

Africké západy slunce jsou okouzlující. Ten, kdo Afriku navštíví, neměl by si tuto bechderoucí podívanou nechat ujít. Odměnou vám bude výjimečná scenérie, kterou africké národní parky nabízí krátce před setměním. Vyplatí se počkat si a prožít poslední sluneční paprsky spolu se zvířaty. Pohled na jeho pláně z lodge při západu slunce, pod vámi stáda antilop, je neuvěřitelným zážitkem na celý život.

Východ slunce v Turecku

Istanbul přímo dýchá historií a orientem. Toto magické turecké město, kde se setkává východ i západ, nabízí mimořádné kulturní zážitky. Není mnoho měst, která by měla takovou koncentraci historických památek. Ano, Istanbul je přehlídkou slavné minulosti.  Hagia Sophia, překrásnou posvátnou stavbu, která je symbolem Istanbulu, snad zná každý. Ale Istanbul toho nabízí mnohem víc. Co takhle západ slunce nad majestátní Modrou mešitou, která je jedním ze symbolů Istanbulu již od 17. století?

Zdroj:adventuresnsunset.com.

Další zajímavé články
Reklama