Dovolená

Ohřejte se u moře. Tipy, kam vyrazit za teplem během pošmourného podzimu

Nedejte podzimním chmurům šanci a vyrazte za teplem / Pixabay Steven Murphy
Podzimní dovolená u moře má řadu výhod. A letos ještě o jednu výhodu navíc. Nejenže uniknete nevlídnému počasí, ale ve složité covidové době přijdete i na trochu lepší myšlenky. Pokud plánujete vycestovat, ale váháte kam, máme pro vás pár tipů.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

15. října 2021   |   12:26

Podzim je ve své barevnosti krásný, co si ale budeme namlouvat, milovníci tepla se po prvních deštivých dnech začnou poohlížet po tom, kam vyrazit k moři. Máme pro vás pár tipů, kam se v současné době vydat za příjemnými teplotami.

Kouzelné Kapverdy

Chcete zažít exotiku za skvělou cenu? Vyrazte na Kapverdy. Na Kapverdách je krásně slunečno a teplo během celého podzimu i zimy.

Zimní dovolená u moře má řadu výhod

Podzim je ideální, protože na ostrovech nejméně fouká. Na Kapverdských ostrovech vám učarují překrásné písčité pláže a přenádherná barva oceánu. Pokud milujete klid a nekonečné procházky po pláži, zvolte ostrov Boa Vista, pokud preferuje trochu turistického ruchu, doporučujeme ostrov Sal.

Barevné Maroko

Maroko je stále oblíbenější destinací pro dovolenou u moře. Na podzim je oceán vyhřátý a méně zde fouká. Teploty se v Maroku na pobřeží pohybují na podzim od 24 do 30 C.

Nejoblíbenější destinací je Agadir, který je rušnější a leží u Atlantického oceánu a Saidia, která je malým letoviskem ve Středozemním moři se stejnojmennou pláží, které se přezdívá modrá perla Maroka. Ve městech se konají různé trhy, můžete navštívit nespočet atrakcí nebo lázně a nakonec, určitě neopomeňte vyrazit do proslulého Marrakéše nebo Casablanky.

Voňavý Zanzibar

Ostrov v Indickém oceánu voní vanilkou, hřebíčkem a skořicí. I proto je znám jako "ostrov koření". Vyhlášené oslnivě bílé pláže, korálové útesy a dech beroucí podmořský svět činí z tohoto ostrova dokonalý ráj na zemi. Zanzibar se postupně stává oblíbeným cílem nejen Čechů, ale i turistů z celého světa. Na ostrově najdete několik unikátních historických památek v čele s Kamenným městem v Zanzibar City, Sultánským palácem či monumentální pevností Old Fort.

Ideální čas, kdy podniknout dovolenou na Zanzibaru, je od konce října, kdy se na ostrově snižuje výskyt srážek. Od listopadu do dubna již převládá slunečné počasí okolo 30 C. Dovolenou můžete trávit na pláži nebo cestováním po ostrově, máte možnost také vyrazit na safari do Tanzánie. Dovolenou je ideální si naplánovat alespoň na 11 dní, ať si ostrova pořádně užijete.

Madeira plná orchidejí

Portugalský ostrov Madeira leží přibližně čtyři hodiny letu od Prahy, představuje ovšem doslova jiný svět. Na Madeiře najdete velkou část světa na jednom místě. Od horských štítů, přes sněhobílé pláže a přímořská městečka až po vřesoviště zahalená v mlze nebo unikátní vavřínový prales.

Zelená Madeira, které se přezdívá ostrov věčného jara, vás zkrátka okouzlí svou rozmanitostí. Je to země nespoutané přírody, divokých orchidejí i dobrého jídla. Ať už si vyberete cokoli, jedno je jisté. na Madeiru se prostě budete chtít vrátit. Teplota se na podzim pohybuje mezi 25 až 21 C. Zima už je chladnější. 

Exotika v Ománu

Chcete zažít opravdovou exotiku? Navštivte Omán. Tato pro nás stále neznámá země je opravdovým klenotem Arabského poloostrova a skrývá v sobě obrovský cestovatelský potenciál. Země nabízí čisté moře, prostorné pláže, drsná pohoří, tajemné historické pevnosti i pouštní duny. Omán má obrovský turistický potenciál. Mezi arabskými zeměmi má pověst jedné z nejbezpečnějších a nejčistších turistických destinací a mile vás překvapí i velmi přátelští lidé. 

Spojené arabské emiráty

Pokud se potřebujete na podzim pořádně ohřát, ideálním místem s vysokými teplotami jsou Spojené arabské emiráty. Teplota se na podzim pohybuje nad 30 C. Na začátku roku klesají teploty k 23 C, ale i zima je ideální pro dovolenou u moře. A nezapomeňte při své návštěvě navštívit výstavu EXPO 2020 v Dubaji. Ta se otevřela 1. října s ročním odkladem a potrvá do 31. března 2022. Poprvé v historii je hostitelem arabská země. 

Zdroj: expo2020dubai.com, meusroteiros.com, nationalnews.com.

Další zajímavé články
Reklama