Dovolená

Hoďte starosti za hlavu a vydejte se do tepla. Žhavé tipy na jarní dovolenou

Je čas načerpat síly u moře / Depositphotos
Chybí vám moře, písek a teplé večery při západu slunce? Nemusíte čekat až na léto. Sbalte si kufry a vydejte se lenošit na pláž. Pokud váháte s výběrem destinace, třeba vám pomohou naše tipy.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

10. března 2022   |   07:53

Nemůžete se dočkat teplého počasí a koupání v moři, zatímto u nás vládne zima nebo brzké jaro? Nic není ztraceno. Máme pro vás pár tipů a je jen na vás, kam se vydáte načerpat sílu a nergii.

Egypt je sázka na jistotu

V březnu je Egypt ideální pro ty, kterým nevyhovují vysoké teploty hlavní sezóny. Začátek března se teploty v Egyptě pohybují okolo 20 až 26 C, konec měsíce už přináší první třicítky.

I v březnu si můžete užít nádherné koupání a skvělou dovolenou

Březen je také ještě ideální pro poznávací dovolenou a návštěvu památek. Moře vás na jaře osvěží, teploty dosahují okolo 23 C. Výhodou je, že dovolenou letecky s all inclusive seženete za skvělé peníze. Jaro tedy můžete strávit šnorchlováním a opalováním v oblíbených letoviscích nebo poznáváním nejstarších kultur. 

Na Kanárské ostrovy můžete vyrazit po celý rok

Na Kanárské ostrovy můžete vyrazit celoročně, jen se podívejte, jaké je zrovna počasí na webkameře z ostrova Gran Canaria. Na ostrovech vás čeká příjemná teplota okolo 24 C. Oceán je sice chladnější, takže pokud chcete strávit jarní dovolenou delším koupáním, je dobré vybrat hotel s vyhřívaným bazénem nebo umělé pláže, kde je teplota vyšší. Na Kanárských ostrovech je skvělé to, že je každý jiný. A všechny krásné.

Exotika na Kapverdách

Kapverdy splní přání těm, kteří chtějí zažít exotiku, ale neláká je cestovat na druhou stranu světa. Na ostrovy se dostanete přímým letem nebo letem s mezipřistáním z Prahy. Jedná se o celoroční destinaci, můžete vyrazit kdykoliv. V březnu vás čekají teploty okolo 26 C. V dubnu zhruba 28 C. Výhodou jara je průměrná délka slunečního svitu okolo 10 hodin. Kapverdské ostrovy mají překrásné pláže a teplejší oceán než Kanárské ostrovy. 

I když se může zdát, že Kapverdy jsou spíše dražší záležitost, ceny zájezdů jsou na historickém minimu a to je jeden z důvodů, proč byste toho měli využít. Dovolenou si zde více užijí milovníci klidu, protože zde není žádný výrazný noční život. Na své si přijdou milovníci rybích specialit, surfingu a ti, kteří chtějí zažít poklidnou dovolenou mimo rušná střediska. 

Eilat nabízí příznivé klima

Eliat je velké turistické centrum a jediný rudomořský přístav Izraele. Potěšit vás může svým mimořádně příznivým klimatem a prší jenom velmi výjimečně. Jet sem na jaře je ideální i kvůli tomu, že v létě jsou zde nesnesitelná horka. Můžete si tady užít šnorchlování a potápění podél korálových útesů nebo navštívit velké akvárium. Jediný nedostatek je, že ceny jsou trochu vyšší.

Voňavý Zanzibar

Zanzibar je stále navštěvovanějším ostrovem v Indickém oceánu. Přezdívá se mu ostrov vůní, pro množství plantáží s kořením, které můžete samozřejmě navštívit. Jeho téměř rovníková poloha mu předurčuje skvělé horké podnebí. Teplo a slunečno je zde po celý rok. Kdo chce zkombinovat plážovou dovolenou se safari, má možnost se vypravit fakultativně do pevninské Tanzánie a navštívit národní parky.

Dominikánská republika nikdy nezklame

V Dominikánské republice je teplo během celého roku a období dešťů je od května do června, proto je jaro ideálním časem, kdy Dominikánskou republiku navštívit. Mimo krásných pláží, se můžete těšit i na zajímavou přírodu. V národním parku Del Este se nachází jeskyně s indiánskými malbami. Na ráj přírody se můžete podívat na poloostrově Samaná a nebo se můžete vydat podívat na pouštní duny. 

Zdroj: visitsaudi.com, johnyafrica.com, touristisrael.com, travelbible.cz

Další zajímavé články
Reklama