Ven z města

Ve Špindlu panují ideální lyžařské podmínky. Skiareál láká návštěvníky i na velké adrenalinové akce

V největším krkonošském středisku panují aktuálně parádní podmínky / Skiareál Špindlerův Mlýn
Lyžařská sezóna i jarní prázdniny jsou v plném proudu, plánujete-li dovolenou nebo jen víkend na horách, vyrazte třeba do Špindlerova Mlýna. V největším krkonošském středisku panují aktuálně parádní podmínky a k dispozici je téměř 25 kilometrů sjezdovek.
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

18. února 2022   |   21:25

Těšit se můžete i na adrenalinové akce. Nenechte si ujít třeba legendární Chinese Downhill! „V uplynulých dnech napadlo 80 centimetrů přírodního sněhu, ve Špindlu vládne opravdová zima a lyžařské podmínky jsou nyní vážně skvělé. Díky počasí i nízkým teplotám se nám podařilo zprovoznit téměř celý areál. Jezdí všechny lanovky a k dispozici je skoro 25 kilometrů sjezdovek všech obtížností,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš s tím, že díky aktuální sněhové situaci si ve Špindlu bez problémů užijí všichni návštěvníci nejen na sjezdových lyžích a snowboardu, ale i na běžkách nebo skialpech. Pro příznivce většího adrenalinu je k dispozici i Fun Park ve Svatém Petru, který zakončuje šestimetrový Big Air.

Ve Skiareálu Špindlerův Mlýn nechybí ani možnost večerního lyžování v areálu Hromovka na osvětlené trati dlouhé 1540 metrů. Ani po setmění tu nechybí aprés-ski bar nebo půjčovna lyžařského vybavení. Dáváte-li ale přednost rannímu lyžování za svítání a prázdnému a perfektně urolbovanému kopci, vyzkoušejte Fresh Track. Díky prémiové službě se dostanete na sjezdovku o hodinu dříve před začátkem běžného provozu lanovek a do sytosti si budete moci užít čerstvý manšestr a následně i bohatou horskou snídani. Kvůli omezenému počtu lyžařů je ale nutné si Fresh Track dopředu rezervovat.

Sobotní aprés-ski party

Novinkou skiareálu jsou sobotní aprés-ski party. Po celý den se můžete těšit na známé DJs, kteří návštěvníkům servírují své hudební sety na rolbě ve Svatém Petru. S ohledem na vládní nařízení se již návštěvníci nemusí obávat ani žádných restrikcí spojených s covidem-19 nebo prokazování bezinfekčnosti prostřednictvím certifikátů a jiných potvrzení.

Vzhledem k tomu, že Skiareál Špindlerův Mlýn není jen o lyžování, ale je i častým dějištěm velkých akcí a mezinárodních závodů, nenechte si ujít ani zábavný program ve Svatém Petru. Již 19. února se můžete těšit na legendární Chinese Downhill – hromadný sjezd na horských kolech, na sněhu po červené sjezdovce. „Po roční pauze se dvě stě jezdců spustí hromadným startem po červené neupravené sjezdovce ve Svatém Petru. Trať má asi deset zatáček s bezpečnostními sítěmi,“ přiblížil René Hroneš s tím, že kompletní pravidla a možnost registrace do sedmého ročníku naleznou odvážní zájemci na webu.

Snowjam pro příznivce snowboardingu

Pokud jste příznivci snowboardingu nebo si nechcete nechat ujít zajímavou podívanou, nezapomeňte ani na březnový AUDI SNOWJAM, který nabídne finále světového poháru ve freestyle snowboardingu. Ve dnech 16. – 20. března změří ve Svatém Petru své síly naprostá snowboardová špička, a to v kategorii mužů i žen v disciplíně slopestyle. SNOWJAM bude finálovým závodem sezóny, takže diváci uvidí předávání prestižních křišťálových glóbů celkovým vítězům světového poháru. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program plný sportu, adrenalinu a zábavy.

TIP: Chcete ušetřit za skipasy?

Pokud chcete ušetřit za skipasy, nakupujte je jako letenky online v dostatečném předstihu! Ceny nejsou fixní, ale zobrazují se dynamicky podle vytíženosti střediska, počasí nebo podle počtu prodaných lístků. Stačí se zaregistrovat do věrnostního programu GOPASS, jehož prostřednictvím ušetříte na nákupu skipasů i několik stovek denně.

Zdroj: Skiareál Špindlerův Mlýn.

Další zajímavé články
Reklama