Ven z města

Lyžařské středisko na Ještědu se proměnilo v moderní skiareál. Zážitky čekají na celou rodinu

Skiareál Ještěd připravil pro návštěvníky řadu novinek / TMR
Lyžařské středisko na Ještědu se proměnilo v krásný a moderní skiareál se spoustou novinek. Na zbrusu nové sjezdovce si užijí jak ostřílení lyžaři a vyznavači carvingové jízdy, tak i úplní začátečníci nebo děti. Nechybí moderní gastronomie, lyžařská škola, Fresh Track i oblíbené večerní lyžování. A skipasy můžete kupovat online jako letenky.
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

10. února 2022   |   09:02

Z centra Liberce jste navíc na lyžích za pár minut tramvají a autem z Prahy za pouhou hodinu. Z metropole jezdí i skibus. Navštivte hory za rohem!

Nová Skalka s ranním manšestrem i večerním lyžováním

Pětačtyřicet metrů široká a přes 1,5 kilometru dlouhá sjezdovka Nová Skalka je nepochybně největším lákadlem zmodernizovaného Skiareálu Ještěd. Svými parametry je předurčena k nejlepším sportovním zážitkům. Lyžování na Ještědu mělo kdysi dvě rozdílné tváře. Náročnější severní, jejíž prudké sjezdovky včetně vyhlášeného černého Slalomáku spadají k Liberci, a sluncem zalitou lehčí jižní, kterou reprezentují sjezdovky na Pláních. Od loňské sezóny se ale tvář severní strany areálu úplně změnila, sjezdovka Nová Skalka udává tvář novodobému lyžování na Ještědu. V letošní sezóně na ní ještě přibylo špičkové umělé osvětlení pro TOP večerní zážitek z lyžování. Oblíbené je nejen mezi Liberečany, ale i mezi lyžaři z okolních měst i z Prahy. Na Ještědu jste z metropole totiž jen za hodinu. Stačilo by navýšit svah o 200 metrů a šlo by rázem o nejdelší sjezdovku s večerním lyžováním v Česku.

Pokud jste ale ranní ptáčata a dáváte přednost rannímu manšestru a lyžovačce za svítání, můžete si zarezervovat i Fresh Track – fantastické lyžování na čerstvě uhoblovaném svahu ještě před oficiálním otevřením lanovky s bohatou horskou snídaní každou sobotu a neděli. V areálu jinak najdete dvě čtyřsedačkové a jednu dvousedačkovou lanovku, pět vleků a celkem 10,5 kilometru sjezdovek všech obtížností. Samozřejmostí je i profesionální lyžařská škola s rozšířenou dětskou výukovou zónou, lyžařská půjčovna a ski servis.

Moderní gastronomie i zábava pro děti

Pokud vyrazíte na lyžovačku na Ještěd, nebudete rozhodně ani o hladu. Zapomeňte na bufet s pivem a párkem v rohlíku, novinkou letošní sezóny je parádní aprés ski bar na dojezdu sjezdovky Nová Skalka s nabídkou skvělého jídla, míchaných drinků nebo kávy. Při hezkém počasí si tu můžete odpočinout na venkovní terase a po lyžovačce zase otestovat tradiční aprés-ski happy hour. Od února je program doplněn v rámci večerního lyžování i o DJs. Nudit se ve Skiareálu Ještěd nebudou ani vaše děti. Zatímco vy si budete vychutnávat kávu nebo lyžovat, o vaše ratolesti se postarají profesionální a přátelští instruktoři v lyžařské školičce s atraktivními výukovými prvky, posuvnými pásy i dětským vlekem. V dětské aréně Kubík Fun Park najdete i zábavní zónu, tubingovou a sáňkařskou dráhu nebo jednoduchý snowpark pro začátečníky i pokročilé.

Nakupujte skipasy online jako letenky

Novinkou letošní sezóny na Ještědu je možnost zakoupení nejvýhodnějších skipasů online prostřednictvím věrnostního programu GOPASS. Téměř nikdo si již nekupuje letenky přímo na letišti. Vybírá je online, většinou s dostatečným předstihem. A hledá samozřejmě tu nejvýhodnější cenu. A stejně tak to je nyní i se skipasy do Skiareálu Ještěd. Ceny se zobrazují dynamicky online, podle počtu prodaných lístků a vytíženosti střediska v daném termínu. Aktuální cena skipasu se odvíjí ale i od počasí a jiných externích faktorů. Celodenní skipas zakoupíte již od ceny 250 korun. Stačí se zaregistrovat do věrnostního programu a následně nakupovat nejlevněji skipasy, čerpat benefity členství a sbírat body, které následně proměníte třeba za slevy na občerstvení nebo servis lyží. K dispozici je i celosezónní skipas Chytrá sezónka PREMIUM. S ní můžete neomezeně lyžovat v 10 střediscích ve 4 zemích Evropy – kromě Ještědu i ve Špindlerově Mlýně, v slovenských střediscích Jasná a Vysoké Tatry, polském Szczyrku nebo v rakouských střediscích Mölltaler Gletscher, Ankogel a Muttereralm Innsbruck.

Zdroj: Tatry Mountain Resorts.

Další zajímavé články
Reklama