Dovolená

Nevíte, kam na jarní prázdniny? Vyrazte na místa, která nikdy a nikoho nezklamou

Užijte si jarní prázdniny na maximum. Třeba právě na Zanzibaru. / Depositphotos
Možností, kam vyrazit na jarní prázdniny je spousta. Od zasněžených Alp až k jarním pobytům u moře. Hledáte tipy, kam vyrazit za teplem? Nechte se inspirovat. Jarní prázdniny u moře jsou totiž něčím, co ocení každé dítě.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

13. února 2022   |   11:21

Jarní prázdniny, to je možnost strávit dny se svými dětmi a přitom zažít spoustu zábavy. Vyberte si zemi, kde si můžete užívat na prosluněné pláži u moře po celý rok. 

Kapverdy bez přestupů

Hledáte exotičtější destinaci bez přestupů letecky z Prahy? Zkuste Kapverdy. Na Kapverdách se teplota vzduchu pohybuje v jarních měsících okolo 26 až 29 C. Na jaře více fouká, na druhou stranu se ale na Kapverdách dočkáte nejdelší doby slunečního svitu v roce.

Jarní prázdniny, to je možnost strávit dny se svými dětmi a přitom zažít spoustu zábavy

Destinace je ideální pro všechny, kteří hledají zejména klid, kvalitní hotely a nádherný oceán. Ať už hledáte relaxaci nebo vzrušující dobrodružství, Kapverdy vám mají co nabídnout. Ohromující soubor deseti ostrovů je domovem mnoha druhů mořských živočichů i rájem pěkných pláží. Narazíte tu na řadu turistických stezek a můžete ochutnat některá z vynikajících místních jídel. 

Kapverdské ostrovy se mohou pochlubit stovkami mil úchvatného pobřeží. Návštěvníci budou jistě okouzleni množstvím malebných černých i bílých písečných pláží, které jsou rozesety po ostrovech. Některé – zvláště ty na ostrovech Sal a Maio – jsou vzdálené a nedotčené, což z nich dělá přímo ideální místa pro nerušený relax. Případně se můžete vydat na ostrov Boa Vista, kde naleznete dech beroucí pláž Santa Mónicu, dlouhý izolovaný úsek písku představující skvělý prostor pro pěší turistiku a koupání.

Kanárské ostrovy jsou klasika

Kanárské ostrovy jsou klasika, která nikoho nezklame. Ani rodiny s malými dětmi, vzhledem k množství hotelů s animátory pro děti, kteří jim jsou schopni zajistit zábavu ve chvílích, kdy si chcete vy s partnerem odpočinout a užít si trochu romantiky. K vycestování na Kanáry vám stačí pouze občanský průkaz. V této oblasti je „věčné jaro“ – to znamená, že sem můžete vyrazit v jakoukoliv roční dobu a užívat si celoroční koupání v moři.

Jarní prázdniny u moře jsou totiž něčím, co ocení každé dítě. Když se zrovna nebudete koupat, můžete si půjčit kola nebo si zahrát na turisty, nemluvě o množství sportů, které si zde můžete vyzkoušet. A výhodou je, že jarní zájezdy seženete každoročně za skvělé ceny.

Egypt je sázka na jistotu

Pokud toužíte po dovolené v Egyptě, doporučujeme vám tam jet právě na jarní prázdniny k moři. Únorové teploty zde se pohybují mezi 22 až 29 stupni Celsia, což je velmi příjemná teplota na procházky po okolí, ale taky na koupání. Jaro celkově je zde nejlepším časem, co se dovolených týče – později by vás tu čekali extrémní vedra, která by vám nemusela být příjemná. Ačkoliv je v únoru teplota moře nižší, můžete zkusit, zda to zvládnete.

V opačném případě si zaplaťte pobyt s vyhřívaným bazénem v areálu hotelu, kde s velkou pravděpodobností seženete i hlídání pro děti a vy si s partnerem odpočinete také. Když se nebudete chtít válet na pláži, můžete si zkusit plavbu po Nilu, ale také se můžete projet na velbloudech.

Exotika na Zanzibaru

Absolutní exotiku a vysoké teploty vás čekají na Zanzibaru. Moře je zde celoročně vyhřáté a koupání zde milují všichni teplomilci. V posledních letech se Zanzibar stává hitem dovolených pro svůj klid, exotiku a množství zábavy, od potápění, rybaření nebo návštěv safari. Volte spíše delší termíny, ať si dovolenou co nejvíce užijete. 

Ideální čas na návštěvu Zanzibaru je díky poloze poblíž rovníku celý rok. Pokud sem přiletíte v období od prosince do března, zažijete nejvyšší teploty. Nejvíc srážek naopak spadne v dubnu a květnu. Ještě se tu vyskytuje období tzv. krátkých dešťů, které trvá od listopadu do začátku prosince. No jak jsme psali už na začátku. Zanzibar můžete navštívit během celého roku a vždy si odnesete zážitky z úžasné dovolené.

Pokud si z tohoto místa chcete přivést co nejvíce příjemných zážitků, určitě se spolu s místním vydejte na výlet za vůní vanilky, skořice, muškátového oříšku a hřebíčku. Místní trhy jsou ideálním místem na nákup levného, za to kvalitního koření a olejů.

Zdroj: zanzibar.com, grancanaria.com, egypttravel.

Další zajímavé články
Reklama