Ven z města

Skiareál Ještěd uklidí před letní sezónou sjezdovky. Dobrovolníci dostanou skipasy i oběd zdarma

Úklidová akce ZELENÝ JEŠTĚD odstartuje v 8 hodin ráno / TMR Ještěd
Máte rádi hory a čistou přírodu? Rádi byste spojili příjemné s užitečným? Zapojte se do tradiční úklidové akce ZELENÝ JEŠTĚD, kterou zdejší skiareál pořádá již v pátek 13. května. Kromě dobrého pocitu získají všichni dobrovolníci za pomoc s úklidem sjezdovek a okolí jednodenní skipas na příštím zimní sezónu zdarma. Odměnou bude i oběd v novém Après-ski baru Nová Skalka.
Reklama
Reklama

autor  Ema Maxová

11. května 2022   |   09:07

Udělejte něco pro sebe i pro přírodu. „Cílem akce je zapojit Liberečany i další dobrovolníky z okolí, kterým není stav ještědské přírody lhostejný, do úklidu našich sjezdovek, lesa a přilehlých cest před hlavní letní sezónou. Jedná se zejména o sběr odpadků a jiných pohozených věcí, které se zde za celou zimu nahromadily a které do přírody nepatří,“ uvedl ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že úklidová akce ZELENÝ JEŠTĚD odstartuje v 8 hodin ráno registrací dobrovolníků, v 9 hodin všichni vyjedou nahoru a zahájí úklid. „Konec akce plánujeme na dvanáctou hodinu, kdy všem za pomoc nabídneme oběd včetně nápoje. Dobrovolníky navíc odměníme jednodenním skipasem na příští zimní sezónu,“ dodal Jakub Hanuš.

Dobrovolníci na akci ZELENÝ JEŠTĚD se mohou dopředu registrovat na e-mailové adrese info@skijested.cz. Pro všechny, kteří přijdou uklízet, budou připraveny rukavice a pytle na odpad.

Letní aktivity již v provozu!

Chcete spojit užitečné s příjemným? Otestujte letní aktivity na Ještědu! Skiareál již nyní nabízí návštěvníkům dobrodružné naučné stezky, terénní tříkolky či SUV koloběžky, oblíbený Ještěd Bikepark se sjezdovými tratěmi všech obtížností nebo Fun Zone se spoustou atrakcí pro děti. Sedačková lanovka Skalka vozí v květnu návštěvníky na ještědský hřeben v pravidelných intervalech od pátku do neděle! Můžete se projít na Ještědský vysílač nebo si jen užít nádherné výhledy z hřebene na Liberec, Bedřichov nebo Krkonoše.

Zdroj: TMR

Další zajímavé články
Reklama