Komerční sdělení

Chorvatský Sea Star Festival u moře je nejlepší způsob jak odstartovat letní festivalovou sezónu

Krásný Umag má co nabídnout / seastarfestival.com
To, co dělá z Istrie oblíbenou destinaci všech cestovatelů nejen z Česka, jsou její nedotčené přírodní krásy vzdálené od nás jen několik hodin jízdy. Na severu Chorvatska se ale skrývá také město Umag, které v sobě spojuje nádherně modré Jaderské moře, bohatou barokní a renesanční kulturní historii, a gastronomii uznávanou po celém světě.
Reklama
Reklama

autor  Lucie Wirthová

09. března 2023   |   17:09

Umag se může pochlubit i četnými kulturními akcemi v čele s Sea Star Festivalem. Nádherná příroda, celodenní koupání na pláži a nejlepší večerní hudební program jsou vynikajícím receptem na ideální květnový prodloužený víkend.

Sea Star – ideální prodloužený víkend, kterým nakopnout léto

Festival Sea Star byl uveden poprvé v roce 2017. Od té doby jej navštívilo již více než 125 000 lidí z více než 35 zemí. Elektronická hudba je spolu s trapem/hip hopem a popovými hity jedním ze základních žánrů, na nichž je program Sea Star založen. Vystoupilo na něm více než 90 mezinárodních a regionálních interpretů, včetně superhvězd jako Wu-Tang Clan, Fatboy Slim, Dmitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner a mnoho dalších. Festival získal v roce 2017 cenu Croatian Music Ambassador Award za nejlepší nový festival a dostal se do užšího výběru 10 nejlepších festivalů v kategoriích Best New Festival a Best Medium Festival v rámci European Festival Awards.

Letos se Sea Star vrací již popáté, konkrétně 19.-20. května, a v programu u kolonky headlinerů září jména jako The Prodigy, Robin Schulz nebo vycházející hvězda taneční hudby Indira Paganotto. Festival se koná v krásném letovisku Stella Maris, které má kapacitu asi 20-25 000 návštěvníků. Dvě hlavní scény, Tesla Stage a Nautilus Arena, patří k technicky nejvybavenějším v této části Evropy, protože je provozuje stejný produkční tým, který má na starosti světoznámou EXIT Dance Arenu.

Umag – město tenisu s dlouhou historií

Jachty na otevřeném moři, odpočinek v lázních, ale také bohatý noční život, takto by se dal v kostce popsat Umag, přístav, který je obklopen vinicemi. Umag sahá svou historií až do římských dob, kdy zdejší bohatá osada nesla jméno Sipar Humacum. Na lokalitách Sipar, Katoro a Muntarol byly odkryty pozůstatky venkovských vil, letních rezidencí, usedlostí, pevnosti apod. Díky těmto objevům v Umagu vznikl projekt archeologického parku Sepomania, který je ideálním místem na výlet před tím, než vyrazíte na večerní koncerty v Laguně Stella Maris. 

Laguna Stella Maris s příjemnými teplotami na jaře a v létě, mírným středomořským podnebím, křišťálově čistým mořem a kempem, který se nachází přímo u festivalu, je skvělým místem pro nezapomenutelné letní noci. Ideální v kombinaci s místními gastronomickými specialitami a nejlepšími olivovými oleji na světě či velmi oceňovanými víny.

Kromě festivalu Sea Star se v Umagu koná také turnaj ATP Croatia Open Umag. Tenisové zápasy se hrají v celém sportovním areálu Stella Maris, zatímco finálovým kolům je vyhrazen stadion ATP Gorana Ivaniševiće, který se nachází na pláži u laguny. Během festivalu Sea Star se tento stadion promění v Nautilus Arenu a od roku 2017 hostil již řadu světových hudebníků.

Umag je v každém ohledu ideální lokalitou - není daleko za hranicemi a nabízí plnohodnotný odpočinek a zábavu.  Díky festivalu Sea Star na pláži může každé léto začít tím nejlepším možným způsobem. Vzpomínky, které si v květnu vytvoříte, vám vydrží až do zimy!

Web: www.seastarfestival.com

Další zajímavé články
Reklama