Komerční sdělení

5 evropských měst, které se vyplatí vidět

Tyto evropské města jednoduše musíte vidět / archiv klienta
Chtěli byste cestovat, ale nevíte kam? Toto jsou naše tipy na města, která vás okouzlí.
Reklama
Reklama

autor  redakce

28. června 2022   |   10:42

Někdo preferuje tiché dovolenkové místo s klidnou atmosférou. Jinému nevadí ani ruch a užívá si nepřetržitý život ve městě. Jaké místa vyhledáváte vy? V našem článku vám přinášíme tipy na pět skvělých evropských měst. Jednoduše takových, ve kterých každý najde přesně to, co právě hledá. Máte obavy, že cestování vyjde draze? Nemusíte. O výhodnou cenu se postará Booking sleva.

V našem článku se věnujeme těmto městům:

Lublaň, Slovinsko
Florencie, Itálie
Lisabon, Portugalsko
Malmö, Švédsko
 

Lublaň, Slovinsko

Dominantou hlavního města Slovinska Lublaň je Lublaňský hrad. Ten nabízí krásný výhled na celé město. V Lublani toho najdete skutečně hodně, navzdory tomu, že je to v porovnání s jinými evropskými městy menší město.

 


Zdroj: https://trekhunt.com/sk/article/lublana-zaujimavosti/


Na příjemnou procházku s celou rodinou se můžete vybrat do parku Tivoli či zoologické zahrady. Centrální trh v hlavním městě Slovinska je ideálním místem pro gurmány. Další atrakcí, která stojí za to, je Trojitý most.

 

Florencie (kolíska renesance), Itálie

Florencie je významný historickým a uměleckým městem. Dokazuje to i její zápis v seznamu světového dědictví UNESCO. Všichni milovníci umění a historie si tady rozhodně přijdou na své. Italští malíři, sochaři a spisovatelé zanechali ve Florencii kus svého talentu.

Doporučujeme vám navštívit nejpopulárnější galérii v Itálii – Galérii Uffizi. Vaše kroky by dále měly směřovat do Galleria dellú Academia. Nachází se v ní známa socha Davida, vytvořená rukami Michelangela.

Vynechat byste neměli ani jednu z dominant Florencie – Katedrálu Santa María del Fiore. Její kupole se 463 schody je přístupná pro veřejnost. Po jejich zdolání se vám naskytne skutečně nádherný výhled na Florencii.

 

Zdroj: https://www.epuzzle.info/cs/puzzle/p%C5%99ehr%C3%A1t/architektura/1495-katedr%C3%A1la-santa-maria-del-fiore-ve-florencii-it%C3%A1lie#16x10

 

Na procházku ulicemi tohoto města vás budou doprovázet malebné domečky ozdobené květy. Skvělé jídlo si můžete dopřát na trhu Mercato Centrale. Ten je zárukou gastronomického zážitku. Ochutnat byste měli i místní výborné víno charakteristické pro celé území Toskánska.

Pokud Florencii navštívíte v létě, přivítá vás horké počasí. Na objevování historie a památek vám doporučujeme cestovat na jaře, před létem nebo v září. V tom čase je totiž počasí mnohem příjemnější.


„Zpomalte, odložte fotoaparát a užívejte si,co je před vámi.“ - Erick Widman

Lisabon, Portugalsko

Lisabon bychom mohli charakterizovat jako rozmanité hlavní město Portugalska. Najdete tam jedinečnou architekturu, bohatou historii, ale i večery s nočním životem.

Co vás možná překvapí, je, že Lisabon není veliké město. Bez problémů ho celé přejdete i pěšky. Nejlepším způsobem jak vidět toto město je nechat se odvést starodávnou tramvají s číslem 28. Ta prochází kolem nejvýznamnějších památek.


Jednou z nich je Hrad Castelo de Sao Jorge. Má přívlastek nejvyšší položené historické památky v Lisabonu. Charakteristickým prvkem Lisabonu jsou jeho mosty. Právě v Lisabonu se nachází nejdelší most Evropy. Most mořeplavce Vasco de Gama má 17 kilometrů a šest jízdních pruhů.

Malmö, Švédsko

Švédské Malmö má turistům rozhodně co nabídnout. Najdete tu starší budovy s novým nádechem. Jaké místa byste tu měli navštívit? Dominantou Starého města je náměstí Stor Torget, kde se bude líbit hlavně milovníkům kávy. Nachází se tu totiž nespočetné množství kaváren a pražíren.


Pokud půjdete dál, dostanete se na náměstí Lilla Torget. Je jedním z nejrušnějších míst v celém Malmö. Pravidelně se tu organizují trhy s lokálním zbožím. Památkou, hodnou obdivu, je určitě kostel Sankt Petri Kyrka či jeho moderní konkurence – mrakodrap Turning Torso.

Navštívit také doporučujeme i Švédsku riviéru. Ribersbort je sice uměle vytvořená, no mimořádně oblíbená pláž.

 

Zdroj: https://www.flickr.com/photos/barracuda666/8632840412/


Chcete cestovat bez starostí? Využijte Flix Bus slevy a cestujte výhodně i autobusem.

 

Valencie, Španělsko

Valencii určitě navštivte, pokud vás láká spojení moderní a tradiční architektury, čisté pláže či typické barevné festivaly. Městské zahrady s názvem Jardines del Turia největší v celém Španělsku. Jsou dominantou s délkou 9 kilometrů podél celého města. Za nejdůležitější stavbu je považována gotická katedrála Catedral de Santa María de Valencia. Její součástí je osmiúhelníková věž El Miguelet se 207 schody. Výhled z věže skutečně stojí za to.

 

Zdroj: https://gazzettahedone.mx/2018/02/20/la-catedral-de-santa-maria-de-valencia/

 

Jaká je naše rada na závěr? Napište si seznam atrakcí a památek, které chcete v daném městě navštívit. Ušetří vám to čas a stihnete tak vidět mnohem více.

 

Další zajímavé články
Reklama