Dovolená

Utečte před zimou. Dvě perly Karibiku, kde si dovolenou užijete plnými doušky

Karibské pláže nikdy nezklamou / Depositphotos
Převážná většina Čechů miluje zimní sporty a svou zimní dovolenou, nebo alespoň víkendy tráví na horách. Existuje ale velká skupina lidí, kterým taková zimní dovolená nic neříká. Patříte i vy mezi ty, kdo nemají rádi zimu? Vyhledáváte i v tomto chladném ročním období raději destinace, kde je příjemně teploučko a můžete si užívat vyhřátých pláží a teplého moře? Zkuste Karibik. Nebudete litovat.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

12. prosince 2022   |   10:25

Destinace, kde je právě nyní to ideální počasí, jsou samozřejmě vzdálenější, což znamená, že za zimní dovolenou v teple zaplatíte mnohem více než v létě, kdy vám stačí dojet autem třeba k Jadranu. Existují ale nabídky last-minute, u kterých mnohdy dosáhnete na velmi přijatelné ceny, které vám nezruinují úspory.

Objevte Cartagenu 

Jižní Amerika má co nabídnout a kolumbijská Cartagena je rozhodně jedno z dosud nedoceněných míst, kde si lze zimní dovolenou dokonale užít. Tato perla Karibiku nabízí okouzlující architekturu, fantastické umělecké galerie, spoustu památek z koloniálních dob a samozřejmě nádherné pláže s jemným pískem. Protože město hraje všemi barvami, je neuvěřitelně fotogenické. Patří mezi nejstarší jihoamerická města, a to mu dodává starobylý ráz, který na vás dýchne vzpomínkami na první španělské kolonizátory.

Karibské pláže nikdy nezklamou

Můžete se těšit na nákupy nejrůznějších rukodělných výrobků na zdejších trzích, ochutnávat v místních restauracích například oblíbené krevety, upravené na nejrůznější způsoby. U pouličních prodavačů se osvěžíte kokosovým mlékem nebo něčím silnějším, jako například dokonale namíchaným mojitem. Navštívit můžete Muzeum inkvizice, jehož součástí je i Muzeum zlata, z jehož pokladů vám budou oči přecházet. Čekají na vás i úžasné pláže, jako Malá Copacabana přímo ve městě, nebo o kousek dál vyhlášená Playa Blanca.

S přicházejícím večerem se začne z řady barů a hospůdek ozývat divoká, jihoamerická hudba a město se doslova roztančí. Hraje a tancuje se všude, na náměstích, v restauracích i na cartagenských plážích, kde je noční život nejdivočejší. Noční plážové párty končí často až nad ránem.

Hamilton, Bermudy

Díky svému růžovému písku, barevným koloniálním městům a křišťálovým jeskyním, jsou Bermudy ideální volbou v Karibiku. Hamilton je kulturním a obchodním centrem ostrovů. Čekají zde na vás pastelově zbarvené koloniální budovy, nejlepší obchody, muzea, galerie a restaurace na Bermudách.

Nejvýznamnější památky ve městě jsou jsou Anglikánská katedrála Nejsvětější Trojice, chrám presbyteriánské církve svatého Ondřeje a kostel sv. Pavla, které pocházejí z roku 1800.

Zajímavá je i návštěva bermudského parlamentu, nejstaršího parlamentu na západní polokouli, nebo Bermudské národní galerie. Projděte se po Front Street, která je srdcem Hamiltonu a centrem všech hlavních aktivit. Tady se nachází většina obchodů, butiků a restaurací, z nichž většina má balkony s nádherným výhledem na přístav. Celé město si můžete prohlédnout z turistického vláčku, který vás proveze kolem nejzajímavějších míst a památek.

Občerstvit se můžete fantastickými rybími sendviči v pouličních bistrech nebo si dát zdejší vyhlášenou obří zmrzlinu Rum Swizzle. Neuvěřitelně živý je Hamilton v noci. S přicházející tmou se rozsvítí spousty hospůdek, barů a nočních klubů, často s živými kapelami, fungujících do pozdních hodin. V okolí města je řada nádherných pláží se sněhobílým pískem, kontrastujícím s tyrkysovou, průzračnou vodou. Určitě si nenechte ujít výlet do nedaleké Krystalové jeskyně, plné zářících krystalů. 

Zdroj: viajeronomada.com.

Další zajímavé články
Reklama