Dovolená

Úchvatné pláže, příznivé ceny, ale ještě mnohem více. Toto je pravé místo pro podzimní lenošení

Djerba je ideální pro pohodovou a cenově dostupnou dovolenou u moře / Depositphotos
Už jste byli na ostrově Djerba? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. Podzim je k návštěvě ostrova ideální doba. Právě Djerba patří v posledních letech k velmi vyhledávaným destinacím. A důvodů je hned několik.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

01. října 2022   |   09:07

Djerba je ideální pro pohodovou a cenově dostupnou dovolenou u moře. Na ostrově je dostatek pláží, zejména v severní části. Až vás pláže unaví, můžete vyzkoušet rybaření, potápění anebo vyrazit na místní trhy. Přímo z Djerby lze vyrazit například na Saharu, buď pronajatým autem, nebo s některým průvodcem.

Proč právě Djerba

Na Djerbu jezdí turisté hlavně za koupáním. Ostrov nabízí kombinaci hezkého moře, exotických pláží a nabídky luxusních hotelových komplexů s velkými bazény a veškerým vybavením.

Djerba je pravé místo pro plážové povaleče

Můžete si zde najít své místečko a jen si tak užívat klidu a pohody a relaxovat. Pokud by vás to však přestalo bavit, nějaká ta zajímavost se na Djerbě určitě najde a výlet není problém. Djerba je ostrov malý, všude se dostanete za chvilku. Ať už hromadnou dopravou, na organizovaném výletě nebo si půjčíte auto či skútr. Ani jedno není problém a určitě zklamáni nebudete.

Největší bohatství Djerby

Největších bohatství Djerby jsou nádherné pláže. Jemný bílý nebo zlatavý písek, zeleň a palmy v okolí dodávají tomuto tuniskému ostrovu nádech Karibiku. Všechny pláže mají pozvolný vstup do moře, takže jsou ideální i pro malé děti. Dlouhý pás pláží se táhne od severu podél celého východního pobřeží až k výběžku Borj El Kastil.

Během dovolené na Djerbě budou spokojeni milovníci plážového nic nedělání i vodních sportů. Dlouhé písčité pláže na severu a východě přejí koupání a lenošení, severozápad nebo jihozápad ostrova a útesy u majáku Taguermess jsou výzvou pro milovníky potápění, pláže v lagunách na jihu a východě s klidným mělkým mořem (u El Kantara) a před městem Houmt Souk jsou ideální pro windsurfing a kitesurfing.

Kromě mnoha vybavených pláží skrývá pobřeží Djerby krásné zátoky, které jsou stále nedotčené. Vzhledem k tomu, že na Djerbě není tolik hotelů jako v letoviscích na pevnině, pláže jsou volnější a každý si tu může najít své soukromí.

Které pláže jsou nejoblíbenější?

Sidi Mahrez

Nejslavnější pláž Djerby Sidi Mahrez se táhne kilometry po severovýchodním pobřeží a nabízí plně vybavené úseky (lehátka, slunečníky, občerstvení, vodní sporty) i klidnější zákoutí. Pozvolný vstup do moře a jemný bílý písek je ideální pro rodiny s dětmi.

Seguia

Podobně krásná pláž Seguia v jihovýchodní části pobřeží přechází ještě jižněji do pláží Aghiru. I tady je písek zlatobílý a jemný, mořské dno ale může být někde kamenité. Doporučujeme boty do vody.

Sidi Yati

Sidi Yati, další nádhernou bílou pláž, najdete na východě ostrova v oblasti lagun. Hned vedle uvidíte na kopci maják Taguermess, který patří k symbolům Djerby.

Sidi Jmour

Pláž Sidi Jmour, daleko od turistického ruchu na západní straně ostrova, je snem romantiků. Nabízí klid, hebký bílý písek, jasně tyrkysové moře a jeden z nejkrásnějších pohledů na západ slunce.

Zarzis

Osm km dlouhé pláže jsou pokryty extrémně jemným bílým pískem, i mořské dno je písčité a svažuje se velmi pozvolna. Nechybí tu sportovní vybavení, restaurace ani kavárny. Vhodné pro rodiny s malými dětmi i pro turisty, kteří preferují volné pláže.

Výlety po okolí

I když většina turistů tráví čas na pláži či u bazénu s drinkem v ruce, Djerba má co nabídnout i mimo hotelový komplex. Můžete vyrazit například na krokodýlí farmu, kde kromě krokodýlů, kterých tu žije okolo 600, najdete i plazy či želvy. Mají tu také skanzen, kde můžete vidět, jak se vyrábějí tradiční koberce vázanou nebo tkanou metodou či jak se ze stepní trávy pletou různé rohože nebo klobouky.

Jediné úskalí 

Jedno úskalí tento ostrov ale má. Problémem jsou zde řasy, které sem přinášejí mořské proudy. Čištění je problematické, protože dokud jsou ve vodě, neměly by se odklízet. Je to ochrana přírodní rovnováhy.

Zdoj: Djerba.com.

Další zajímavé články
Reklama