Pobyt

Stačí pár hodin a můžete se slunit na pláži. Tipy, kam vyrazit za teplem a exotikou

Kanárské ostrovy nabízí exotiku doslova za humny / Depositphotos
Vyhledáváte v tomto chladném ročním období raději destinace, kde je příjemně teploučko a můžete si užívat vyhřátých pláží a teplého moře? Chcete zažít exotiku za skvělou cenu a netrmácet se mnoho hodin v letadle? Pak vám určitě přijde vhod pár tipů na místa, kde si to užijete plnými doušky.
Reklama
Reklama

autor  Jitka Jarošová

06. prosince 2022   |   11:47

Destinace, kde je právě nyní to ideální počasí, jsou většinou vzdálenější, existují ale i výjimky. Stačí sednout do letadla a slunit se na pláži můžete i za pár hodin. 

Kanárské ostrovy je sázka na jistotu 

Kanárské ostrovy jsou nazývány ostrovy věčného tepla a slunce. Ať jsem přijedete v kteroukoliv roční dobu, vždy zde načerpáte energii, zbavíte se stresu a odpočinete si v krásně čistém Atlantiku. Návštěva kteréhokoli z Kanárských ostrovů, kam se dopravíte letecky za necelých 5 hodin, prostě stojí za to v každém ročním období.

Za exotikou nemusíte cestovat celý den letadlem

Je jedno, na který ostrov se vydáte, neboť všechny jsou krásné a na každém najdete spoustu zajímavostí. Jen se podívejte, jaké je zrovna počasí na ostrově Gran Canaria či Tenerife. Na ostrovech vás čeká velmi příjemná teplota okolo 24 C. Oceán je sice chladnější, ale koupat se dá. Na Kanárských ostrovech je skvělé to, že je každý jiný. A všechny krásné. Je jen na vás, jaký si vyberete.

Exotika na Kapverdách

Kapverdy splní přání těm, kteří chtějí zažít exotiku, ale neláká je cestovat na druhou stranu světa. Na ostrovy se dostanete přímým letem nebo letem s mezipřistáním z Prahy. Jedná se o celoroční destinaci, můžete vyrazit kdykoliv. I zde vás čekají teploty okolo 25 C.  Kapverdské ostrovy mají překrásné pláže a teplejší oceán než Kanárské ostrovy. 

Eilat nabízí příjemné klima

Eliat je velké turistické centrum a jediný rudomořský přístav Izraele. Potěšit vás může svým mimořádně příznivým klimatem. Prší zde totiž jenom velmi výjimečně.

Jet sem v zimě je ideální i kvůli tomu, že v létě jsou zde nesnesitelná horka. Můžete si tady užít šnorchlování a potápění podél korálových útesů nebo navštívit velké akvárium. Jediný nedostatek je, že ceny jsou trochu vyšší.

Egypt nikdy nezklame

Pokud toužíte po dovolené v Egyptě, doporučujeme vám zimní období. Teploty se zde  pohybují mezi 22 až 29 stupni Celsia, což je velmi příjemná teplota na procházky po okolí, ale taky na koupání. Zimní období je celkově nejlepším časem, co se dovolených týče – později by vás tu čekali extrémní vedra, která by vám nemusela být příjemná. 

Ostrov Djerba

Djerba je ideální pro pohodovou a cenově dostupnou exotiku u moře. Na ostrově je dostatek pláží, zejména v severní části. Až vás pláže unaví, můžete vyzkoušet rybaření, potápění anebo vyrazit na místní trhy.

Přímo z Djerby lze vyrazit například na Saharu, buď pronajatým autem, nebo s některým průvodcem. Na Djerbu jezdí turisté hlavně za koupáním. Ostrov nabízí kombinaci hezkého moře, exotických pláží a nabídky luxusních hotelových komplexů s velkými bazény a veškerým vybavením.

Luxusní Dubaj

Dubaji se zcela po právu přezdívá Perla zálivu. A to nejen proto, že se zdejší lidé kdysi živili lovem perel, ale především pro to, jak dnes město vypadá. Není to tak dávno, co tu byla jen vyprahlá poušť. Dnes na tom samém místě stojí město, které je hned v několika ohledech opravdu jedinečné a pyšní se mnoha nej.

A proč vyrazit právě do Dubaje? Odpověď je jednoduchá. Za teplem a spoustou úžasných zážitků. Právě v těchto dnech najdete v Dubaji příjemné teplo, včetně krásně vyhřátého moře. Letní, tropické teploty, pro nás mnohdy až nesnesitelné, jsou pryč a dosahují příjemných 25 – 28 stupňů celsia. Teploty moře se ještě v listopadu a prosinci pohybují stále nad 25°C, čili koupání si ještě můžete bohatě užívat. Emirát stojí i za kratší návštěvu a pokud si tam uděláte prodloužený víkend, určitě nebudete litovat. 

Zdroj: visitdubai.com, islascanarias.com.

Další zajímavé články
Reklama